Je hoeft niet te wachten tot de feestdagen of een speciale gelegenheid om iemand een cadeau te geven. Al is dee populairste reden om iemand een cadeau te geven voor velen het vieren van een verjaardag. Hoewel het vieren van je verjaardag natuurlijk een belangrijke gebeurtenis is, zijn er meer dan voldoende redenen te bedenken om iemand even in het zonnetje te zetten zonder ‘goede reden’.

De redenen om iemand een cadeau te geven zijn heel divers. Hieronder een top 10. Ik hoop dat deze lijst je zal inspireren om verder te denken dan de typische verjaardagen, feestdagen en vieringen, want ik weet uit de eerste hand hoe opbeurend een onverwacht cadeau in de smaak kan vallen. Er zijn vast nog veel meer redenen te verzinnen, beschouw deze 10 “geen goede” redenen om een geschenk te geven maar als een startpunt.

 1. Wanneer het een drukke week gaat worden
  Als je weet dat een vriend een drukke week voor de boeg heeft, geef dan eens een lekkere fles wijn om de week wat draaglijker te maken.
 1. Als iemand met een nieuwe baan begint
  Of je nu een tiener kent die aan haar eerste echte baan begint of een goede vriend hebt die een carrièrestap maakt, die eerste werkdag kan een beetje beangstigend zijn. Hoe gekwalificeerd je ook bent, het is normaal om nerveus te zijn en jezelf al vroeg te willen bewijzen. Een goede manier om iemand te helpen vol vertrouwen aan een nieuwe baan te beginnen, is hem of haar een fles wijn te geven. Doe er een aanmoedigingsbriefje bij met de tekst: “Je hebt het voor elkaar!” of gewoon “Gefeliciteerd met je nieuwe baan!”
 1. Wanneer je vriendin last heeft van een (bijna) leeg nest syndroom
  Op de dag dat je je kind voor het eerst naar de peuterspeelzaal brengt, kan het afscheid niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf je tot tranen toe roeren. Breng een bezoek aan je vrienden wanneer ze hun kind voor het eerst naar de universiteit, op zakenreis zien gaan of om een andere reden de wereld zien intrekken. Als het mogelijk is, kijk of ze op een van die eerste paar dagen alleen, tijd hebben om samen te lunchen met die heerlijke fles wijn die je nog hebt staan. Zo niet, dan leg de fles wijn op de stoep, zodat ze weten dat je aan hen denkt.
 1. Als iemand ziek of gewond is
  Als je hoort dat een familielid of goede vriend of vriendin ziek is, bel bij ze aan en laat een boodschappentas achter met allerlei lekkernijen om aan te sterken. En natuurlijk een heerlijke fles wijn voor het geval weer wat beter gaat. Hoewel dit gebaar de pijn of de ziekte niet weg kan nemen, is het soms gewoon nodig om anderen wat te helpen om gewoon een beetje minder medelijden met zichzelf te hebben. En een fles wijn komt dan natuurlijk altijd wel van pas.
 1. Als een huisdier sterft
  Het verlies van een huisdier kan hartverscheurend zijn. Als je een vriend hebt die onlangs een harig familielid heeft verloren, breng dan een maaltijd vergezeld van een passende wijn, stuur een kaart of geef een traktatie af om je liefde en bezorgdheid te tonen – en om het verlies dat gevoeld kan worden te bevestigen. Als baasje hebt je natuurlijk niet alleen verdriet vanwege het verlies van een dierbare, maar ook de emotionele steun die het dier biedt, gaat door de dood verloren. Dit zou dus een bijzonder mooi moment zijn om een luisterend oor te bieden of een steunende fles wijn te sturen.
 1. Wanneer een vriend zich down voelt
  Een cadeau geven zonder ‘goede reden’ is altijd leuk. Hoewel, wat de reden ook is, het is meestal tóch een goede. Want je wil dat die persoon weet dat hij/zij geliefd is en dat je blij bent dat hij/zij in jen leven is! Laat een voortreffelijke fles wijn voor een vriendin die zich erg down voelt, vergezeld gaan met een lijst van 10 – 20 – 30 of meer redenen waarom je van haar houdt en waarom ze zo lief is. Zet er een heleboel specifieke manieren bij waarop zij je leven heeft beïnvloed. Als teken dat het eraan herinnert dat, ook al voelt ze zich somber, ze heel erg geliefd is en gewaardeerd wordt.
 1. ‘Gewoon zomaar’
  Je kunt iemand ‘gewoon zomaar’ bedanken met een lekkere fles wij bijvoorbeeld omdat hij of zij tijd voor je vrijmaakte om naar je te luisteren en er voor je was toen je het even moeilijk had. Dit is gegarandeerd een complete en totale verrassing en zorgt voor een onmiddellijke glimlach die een hele dag duurt. Als je iemand direct een glimlach gedurende een hele dag wilt bezorgen, stuur dan een fles wijn zonder goede reden. Echt, het werkt!
 2. Wanneer JIJ je beter wilt voelen
  Sommige van de gelukkigste momenten in je leven zullen zich voordoen als je actief bezig bent met het helpen van anderen. Ik denk er net zo over. Ik geloof echt dat een van de beste manieren om uit een persoonlijk dipje te komen is om iets voor een ander te doen. Maar wat kun je doen als je het al te druk hebt en weinig tijd hebt? Ontdek het zelf hoe makkelijk het is om een fles wijn te sturen. Vast en zeker dat je er door geobsedeerd raakt om zonder reden naar vrienden een lekkere fles wijn te sturen. Want wie kan een goed glas wijn nu niet waarderen? Een van de leukste dingen aan dit soort kadootjes is dat je ze via Villa Wijnlan net zo snel kunt versturen als je op het idee komt om iets leuks voor iemand te doen.
 3. Wanneer je iemand wilt aanmoedigen
  Soms gaan dingen gewoon niet zoals je had gewild. Wanneer iemand goed werk verricht of gewoon een hele goede poging doet, laat dan zien dat je de inspanning hebt opgemerkt. Misschien zijn jouw woorden van aanmoediging samen met die fles wijn wel precies wat die persoon op dat moment nodig heeft om het te blijven proberen.
 4. Wacht niet op een goede reden
  Als ik zeg: “geen goede reden om een cadeau te geven,” bedoel ik echt dat je niet moet wachten op een feestdag of verjaardag of andere speciale gelegenheid om iemand te laten zien hoe je je voelt. Hoewel je misschien geen idee hebt waarom je je geroepen voelt om iemand een fles wijn te geven, zul je er geen spijt van krijgen dat je het initiatief hebt genomen. Je kunt er echter wel spijt van krijgen dat je niets hebt gedaan als je er later achter komt dat je vriend(in) een moeilijke tijd heeft doorgemaakt.

Met het Villa Wijnland pakket krijg je maar liefst 6 kwaliteitswijnen toegestuurd die je vervolgens weer kunt gebruiken om een ander te feliciteren, een hart onder de riem te steken of gewoon zomaar te schenken.
En als klap op de vuurpijl, krijg je ook nog eens een gratis wijnproeverij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *